Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prague Games vyhodnocení

15. 7. 2020

Výsledky turnaje Prague games

 

Skupina:

HB – Tatran Black   4:1

HB – TJ Znojmo      1:5

HB – Jin. Hradec   11:1

 

16-finále

HB – Sparta Praha  6:2

 

8-finále

HB – Chodov   1:2 sn

 

B-play-off

HB – Cheb   1:2

 

Jako již tradičně na začátku prázdnin jsme vyrazili na mezinárodní  turnaj do Prahy na Prague games, tentokrát bez zahraničních účastníků mimo Slovenska. Už skupina slibovala kvalitní utkání minimálně s Tatranem Black a Znojmem.

Tatran Black, nám známý soupeř, kluky ničím nezaskočil. Svižné utkání, které hlavně ze začátku bylo plné pohledných akcí na obou stranách, jsme nakonec zvládli a kontrolovali utkání až do závěrečné sirény. Konečný výsledek utkání  4:1.

V druhém utkání na nás čekal, pro nás zatím neznámý soupeř se kterým se potkáme v sezóně a to TJ Znojmo LAUFEN CZ. Naši kluci měli výborný vstup do utkání, a po 48 vteřinách šli do vedení zásluhou Veselovského. Bohužel, okamžitě po vhazování znojemští ukázali svoji sílu a pouhých 5 vteřin po vstřelení vedoucí branky Draků srovnali stav utkání na 1:1. Za dalších 30 vteřin bylo ještě hůř. Soupeř šel do vedení 2:1 a to se ukázalo jako zlomový moment utkání. I přes veškerou snahu našich kluků, kteří svého soupeře zatlačili na jeho polovinu, se nedařilo vstřelit branku a soupeř trestal z protiútoků. Konečný stav utkání 1:5.

Poslední utkání ve skupině, podle výsledků se slabším soupeřem z Jindřichova Hradce, nám trenérům umožnil provést změny v sestavě a nechat odpočinou před play-off některé hráče, kteří se stejně chtěli zapojit v druhé půlce do hry i za již rozhodnutého stavu. Zajímavosti z tohoto utkání:  Kuba Milichovský 3+1, gól dal i Matěj Fridrich s asistencí Adama Bureše (podle zápisu).

Do prvního kola play-off jsme nakonec nastoupili proti silnému soupeři, kterým byl další pražský velkoklub a to ACEMA Sparta Praha UNYP. Začátek utkání byl z naší strany hodně nervózní, zřejmě ze známé kvality mládežnických celků tohoto týmu. Brzy jsme zjistili, že to není soupeř ze kterého máme mít strach a nervozita z neznámého soupeře z kluků opadla a začali předvádět svoji hru. Zápas plný pohledných akcí z naší strany a tlaku, kdy kluci svého soupeře skoro k ničemu nepouštěli tak skončil výsledkem 6:2 a bylo jasné, že si podíváme do osmifinále, kde na nás čekal další pražský velkoklub FAT PIPE Florbal Chodov.

8-finále a my jsme se připravujeme na zápas s florbalovým gigantem FAT PIPE Florbal Chodov. Už od začátku utkání bylo jasné, že to soupeř nebude mít tak jednoduché, jak čekal. Kluci předváděli parádní výkon jak do útoku, tak i do obrany a byli vyrovnaným soupeřem. Chodov šel ke konci prvního poločasu do vedení 1:0, kdy jednu z mála akcí v zápase zakončili přesnou kombinací do prázdné branky. Naše kluky tato inkasovaná branka nepoložila a dál hráli svoji zodpovědnou hru. Těsně po polovině utkání se nám tato hra vyplatila a zásluhou souhry Malina Veselovský bylo srovnáno na 1:1. Tento stav vydržel až do konce utkání, a o postupu do čtvrtfinále tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Za nás k nájezdům nastoupili Hart, Veselovský a Mühlfait a v bráně Fridrich. První dva jmenovaní své nájezdy neproměnili a i soupeř své nájezdy neproměnili a tak před poslední sérií byl stav 0:0. Třetí nájezd bezpečně proměnil Mühlfait.  Soupeř s velkým štěstím také proměnil svůj nájezd a tak se pokračovalo systémem KO. Za nás se k nájezdu postavil Lukáš Mühlfait a jen centimetry ho dělili od lepší kontroly nad balonkem, kdy brankáře už poslal na druhou stranu a balonek mu přeskočil hokejku. Rozhodující nájezd už soupeř bezpečně proměnil a tak nás poslal do turnaje play-off poražených.

Poslední zápas na Prague Games 2020 už Draci odehráli v uvolněném tempu a s promíchanou sestavou, a s cílem nezranit se před herním soustředím, které nás čeká už za 14 dní. Soupeřem byl velice ambiciózní klub USK Akademik Cheb. Draci si v utkání zkoušeli různé kombinační věci, které chtějí zlepšit do sezony. Konečný stav utkání byl 1:2.

Komentář trenéra Kučery:

Na turnaj jsme jeli s cílem zahrát si kvalitní utkání a poprat se o medailové umístění. Ačkoliv jsme na medailové umístění nedosáhli, turnaj hodnotíme jako úspěšný. Kluci si zahráli těžké zápasy proti skvělým českým týmům a dokázali si, že jsou na správné cestě. Bohužel v důležitých chvílích se projevilo to, že kluci nemají s takovými zápasy zkušenosti, aby udrželi klid na hokejkách. I tak jsem na kluky pyšný! Na to, v jakých halových podmínkách trénujeme, a jak jsme malé město, předvádí kluci parádní výkony. Samozřejmě nesmím zapomenout na neskutečnou podporu rodičů, kteří byli celý turnaj jako náš šestý hráč na hřišti a kluky podporovali za každého stavu. Moc si této podpory vážíme. Teď už je to ale za námi, kluci mají 14ti denní volno a pak nás čeká týdenní herní soustředění, na kterém se pokusíme co nejlépe připravit na sezonu a doladit poslední detaily.

Ještě jednou obrovský díky hráčům a rodičům! Jedeme dál!

Komentář trenéra Mühlfaita:

Tento turnaj nám opět ukázal, že jdeme správním směrem. V herních činnostech se vyrovnáme předním mládežnickým klubům a ve fyzické přípravě patří kluci k těm nejlepším, i když nám někdy chybí kila do soubojů. Dál si vybíráme daň za ne příliš kvalitní zápasy se soupeři na Vysočině. V těžkých zápasech nám chybí klid v zakončení (zápas se Znojmem i Chodovem). Pro mě nejtěžší zápas byl se Spartou (4. místo ve skupině), kdy jsme nevěděli co čekat, protože pražské týmy ve skupinách zkouší spoustu i slabších hráčů a do play-off postaví pouze ty nejlepší. Nejhezčí utkání si myslím, že jsme sehráli s Chodovem a spousta vypracovaných vyložených šancí, které jsme si vytvořili, nás může jenom mrzet. To že se nám daří oslabení už víme z minulého turnaje, ale hrát  9x!!! (ze šesti zápasů) oslabení i když jsme dostali pouze jeden gól a dva góly jsme dali, tak s tím spokojen nejsem. Taky musím poděkovat výborným rodičům za skvělou kulisu a podporu.

 

Fotky z turnaje zde: https://sedhb.rajce.idnes.cz/Prague_games_2020

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář