Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezony 2019/2020

1. 4. 2020

 

Výborná sezona starších žáků!!

V letošní sezóně 2019/2020, jsme měli v soutěži Ligy Vysočiny starších žáků, které se zúčastnilo 18 týmů, dva týmy a to „A-tým“, který už několikátou sezonu vede dvojice trenérů Antonín Mühlfait a Patrik Kučera, a „B-tým“, který už druhým rokem vede Jakub Mareš.

Cíl starších žáků byl jasný: probojovat se na MČR starších žáků, které se mělo konat první víkend v květnu v Ostravě, kde by se sešlo to nejlepší napříč republikou v kategorii starších žáků. Bohužel, kvůli nastalé situaci byla sezona ukončena předčasně, a tak si Draci nestihli vybojovat účast na již zmíněném MČR v sezoně 2019/2020.

Draci podávali celou sezonu vyrovnané výkony a jejich hru zdobila spousta pohledných akcí a krásných branek. Draci měli druhý nejlepší útok v celé soutěži, když nastříleli úctyhodných 190 branek do sítě soupeře, který byl podpořen nejlepší obranou celé soutěže. Za všech 36 utkání Draci inkasovali pouhých 27 branek (0,75 gólu na zápas), a zároveň odehráli 16 utkání s čistým kontem. Lepší útok v celé soutěži měl pouze tým ze Žďáru n/S, který byl také jediný přemožitel Draků, které porazil v sedmém kole těsným výsledkem 2:1. Do těchto utkání se zapojilo celkem 16 hráčů. Pravidelně k hráčům z A-týmu dostávali prostor i hráči z B-týmu. Všichni hráči A-týmu pravidelně nastupovali za tým dorostenců, se kterým taky vyhráli soutěž Ligy Vysočiny.

Skvělá sezona havlíčkobrodských Draků se odrazila i na krajské reprezentaci starších žáků kraje Vysočina. Na finálový turnaj, který se konal v Brně, odcestovalo celkem 6 hráčů. V bráně reprezentoval Draky Matěj Fridrich, v obraně Lukáš Mühlfait, který byl následně povolán do širší reprezentace České republiky U-15 a Matyáš Bohuslav Vidaillac. V útoku se představili Jakub Hart, Adam Křepinský a Adam Bureš.

B-tým obsadil v soutěži celkové 10. místo (nejlepší umístění z B-týmů ostatních týmů). Jejich výborné výkony je posunuly dvakrát na turnaj mezi pět nejlepších týmů soutěže. Za celou sezónu se prostřídalo v B-týmu celkem 25 hráčů. Dařilo se do tohoto týmu zapojovat i hráči z kategorie mladších žáků.


Hodnocení trenérů Antonína Mühlfaita a Patrika Kučery:


Antonín Mühlfait:
Tak takovou to sezónu by chtěl zažít asi každý trenér. Začalo to skvělým vystoupením na turnaji Prague Games v Praze, pokračovalo to kvalitní letní přípravou. Kluci si v létě na soustředění řekli, že soutěž chtějí vyhrát a hlavně, že chtějí postoupit na M-ČR. Od tohoto okamžiku jsme měli partu kluků a dvě děvčata, kteří vědí, co chtějí a šli si za tím. Jen výjimečně někdo chyběl na trénincích. Krajskou reprezentací letos prošlo 12 hráčů. Podařila se nám navázat spolupráce s týmem ligových dorostenek ze Světlé n/S, kam jsme po vzájemné dohodě uvolnily na zbytek sezóny Barboru Vávrovou a Šárku Kudlovou a obě tam byly velkým přínosem pro mužstvo, za což jsem velmi rád. Na trénink širší reprezentace U-15 byl pozván Lukáš Mühlfait. Trenér Patrik Kučera působí jako asistent trenéra krajské reprezentace dorostenců. To jsou ty vrcholy naší práce, ale dalších spousta hráčů udělala ohromný posun ve své výkonosti. Nesmím ani nemůžu zapomenout na skvělou partu rodičů. O to víc je mi líto, nám všem ze známých důvodů, že se sezóna nemohla dohrát až do konce a to s naší účastí na M-ČR ve kterou jsme týmu věřili, že tam postoupí. Příští rok chceme mužstvo přihlásit do 1. ligy dorostenců a věřím v další krásnou sezónu. Chci poděkovat všem hráčům za přístup k celé sezóně, rodičům za podporu, sponzorům za štědré dary a i vedení klubu. Bez vás bychom nezažili takovou to SUPER sezónu – Děkuji.


Patrik Kučera:
Skvělá sezona! Za tuto sezonu musím klukům moc poděkovat. Na začátku letní přípravy, která nám začala v polovině dubna minulého roku, jsme si s klukama sedli, a promluvili si o další sezoně. Oni nám řekli, jaký mají cíl a čeho by chtěli dosáhnout a my s tím nemohli nic víc, než souhlasit. Tvrdá letní dřina, kdy kluci absolvovali dlouhou letní přípravu, která mnohdy byla dost náročná se vyplatila už na letním turnaji Prague Games, kde jsme došli až mezi 8 nejlepší týmů a jen o vlásek nám utekla medaile. Kluky i nás to samozřejmě mrzelo, ale byl to první náznak toho, že jsme na dobré cestě. Na přelomu července a srpna nás čekalo týdenní soustředění v Novém Veselí. Naprosto skvělé podmínky jak k trénování, tak k regeneraci nám pomáhali zdokonalovat se v herních činnostech. Troufnu si říci, že kluci k tomuto soustředění přistoupili jako ‚‚profesionálové‘‘ a dali do toho vše. I díky této akci naše sezona vypadala tak, jak vypadala. Samozřejmě nás všechny hrozně mrzí, že sezona byla předčasně ukončena a my si nemohli splnit cíl, který jsme si dali před začátkem sezony, ale zdraví je a vždy bude na prvním místě! Klukům bych chtěl za tuto sezonu ještě jednou moc poděkovat a už se těším na tu další. V závěru bych také hrozně rád poděkoval skvělým rodičům, kteří nám byli ochotni kdykoli pomoci a kluky podporovali celou sezonu, jak nejlépe to šlo. Na závěr už bych pouze rád dodal, že doufám, že situace se v naší republice brzo uklidní a my budeme moc tuto sezonu ukončit nějakým příjemným posezením! Na závěr bych také rád poděkoval vedení klubu za podmínky, které nám umožňuje. Díky všem!


PS: Sezonu si podrobněji vyhodnotíme a hezky zakončíme samozřejmě až se uklidní situace u nějakého hezky vychlazeného pivka a dobrého masíčka! 


!JEŠTĚ JEDNOU MOC DĚKUJEME RODIČŮM ZA POMOC A PODPORU V UPLYNULÉ SEZONĚ! 

Kůča, Milfi, Mary

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

souhlas s Ivanem!!!

(Jakub Fridrich, 2. 4. 2020 9:27)

I když jsme všichni přišli o tu pomyslnou třešničku na dortu, kterou by jistě byla účast na MČR, bylo úžasné pozorovat, jak si kluci se sezónou poradili a taky jak se trenéři vypořádali s nelehkou situací, kdy jejich družstvo válcuje soutěž.
Jsem přesvědčený, že pokud kluci udrží koncentraci a bude je to nadále tak bavit jako letos, budou schopni se ukázat i v 1.lize dorostu....
Držme si palce, že současná blbá situace snad zavčasu pomine a vše i florbal se brzy vrátí pokud možno k normálu.
Díky chlapi za vaši práci!

Díky trenérum!

(Ivan Dolejs, 1. 4. 2020 21:46)

Ještě je třeba moc poděkovat trenérům
za to jak se celou sezónu klukům věnovali
včetně organizace soustředění, posezení
rodičů a výletů za florbalem.
Díky chlapi!