Jdi na obsah Jdi na menu
 


Článek z kvalifikace MČR 6.4.2019

14. 4. 2019

Naše poslední vystoupení v této sezóně na Vysočině.

Výsledky skupina B:

HB – Nové Město n/M    4 : 1
HB – Třebíč modří          3 : 0

Semifinále

HB – SK Jihlava             5 : 3

Finále

HB – Pelhřimov              2 : 7

 

Poslední dva turnaje nám ukazovaly na stále vyrovnané výkony našeho týmu. Hledali jsme optimální složení pro tento závěrečný turnaj. O brankářích bylo jasno, Matěj do brány a jako náhradník Ivánek, který se pravidelně střídal s Tomášem Vondrou a teď byl na řadě Ivánek. Na posledním turnaji jsme vyzkoušeli do obrany Vidiho a osvědčil se, a tak posílil naši obranu. Do útoku jsme si opět půjčili z ročníku 2004 Veselovského s Lapešem, kteří s námi odehráli jeden turnaj v Bystřici. Celkem nás odjelo sedmnáct, patnáct hráčů a dva gólmani. Lavičku ještě posílil Martin Muhlfait.

 

Prví utkání s nebezpečným Novým Městem. Věděli jsme, že pokud chceme uspět musíme soupeře uběhat. Jako minulé utkání i tentokrát šel do vedení soupeř, ale rychle jsme vyrovnali a do konce první půlky jsme přidali ještě dva góly. V druhé půlce padl na každé straně jeden gól. Celý zápas se nám dařilo obsazovat nebezpečnou dvojici soupeře Kršek Starý. Výsledek tak odpovídal dění na hřišti. Nejlepším hráčem z našeho týmu byl vyhlášen Michal Veselovský.

 

Druhé utkání ve skupině a naše oblíbená Třebíč. Utkání podobné všem těm utkáním v sezóně. Šance na obou stranách a v brankách výborní gólmani (asi nejlepší gólmani v současné době v kategorii). Naše gólové šance proměnili Lapeš, Veselovský a Hart. V tomto utkání nás mohou mrzet pouze nevyužité přesilovky. Měli jsme tři příležitosti. Nejlepšími hráči utkání byli zaslouženě vyhlášeni oba gólmani a tak tedy za nás Matěj Fridrich.

 

Po dvou výhrách znamenalo první místo ve skupině a skóre 7:1. V semifinále nás čekala SK Jihlava. Soupeř pro nás velmi neoblíbený, vždy nás pořádně potrápil a bilance vzájemných zápasů v sezóně 3:2 pro Jihlavu. Skóre utkání otevřel Mühlfait, který bezpečně proměnil trestné střílení. Potom nám nebyla uznána branka pro postavení v malém brankovišti. V první půlce jsme se prosadili ještě jednou, kdy se perfektně trefil Křepinský. Na začátku druhé půlky se opět prosadil Křepinský a vedli jsme o tři branky. Pak se projevila síla soupeře, který během necelých dvou minut vyrovnal na 3:3. V této chvíli byl soupeř na koni a měl dalších několik výborných šancí. Vzali jsme si time out, abychom přerušili tlak soupeře a něco si řekli. Kluky jsme uklidnili a dokázali je nakopnout do zbytku utkání. Vlastí brankou soupeře, kdy Holas nahodil míček před branku a brankař si ho srazil do ní, jsme se dostali zpět do vedení o jednu branku. Necelou minutu před koncem byl vyloučen Veselovský za sekání. Jihlava v šesti v poli bez brankáře. Půl minuty před koncem se do prázdné branky trefil Vidaillac a potvrdil tak cestu do finále. Nejlepší hráčem utkání z našeho týmu byl vyhlášen Adam Křepinský.

 

Finále a očekávaný soupeř – Pelhřimov. Už od začátku zápasu bylo vidět, že Pelhřimov po loňském vypadnutí, udělá pro letošní vítězství vše. Jejich první pětka, téměř nepustila své spoluhráče na hřiště. Na vedení Pelhřimova v první půlce 2:0 jsme ještě zareagovali a během 11 vteřin jsme vyrovnali na 2:2 zásluhou dvojice Lapeš Veselovský. Vzápětí po vyrovnání jsme obdrželi třetí branku po naší chybě v rozehrávce. Výsledek po první půlce 2:3, byl nadějný pro druhou polovinu. Hned na začátku druhé půle soupeř vstřelil další dva góly a na to už jsme nestačili zareagovat. Po odmakaném utkání, kdy všichni nechali na hřišti vše, to stejně na první pětku Pelhřimova nestačilo. Nejlepším hráčem utkání z našeho týmu byl vyhlášen Jiří Lapeš.

 

 

Komentáře trenérů Mühlfaita a Kučery:

Mühlfait: „Dnešní turnaj byl stejným obrazem celé sezóny. Myslím si, že jsme patřili k týmům, kteří se snažili hrát celou sezónu kombinační florbal. Velmi mě překvapilo soustředění a nasazení našeho týmu už od prvního utkání. Vyhraná skupina s jedním obdrženým gólem je skvělý výkon tak mladého mužstva. Přesto dnes pro mě je nejlepší týmový výkon v semifinále s Jihlavou, když jsme vedli 3:0 a Jihlava během chvilky vyrovnala a tady se ukázala síla týmu a my 5:3 vyhráli. Před finálovým utkáním jsme se trenéři shodli na tom, že jako odměnu za celou sezónu si ho odehrají všichni co do Třebíče jeli. Za dnešek i celou sezónu patří děckám velký dík za odvedenou práci, i když to někdy nebylo úplně jednoduché, ale to ke sportu patří. Hodnocení celé sezóny bude určitě velmi úspěšné.“

 

Kučera: „Dnešní turnaj byl jen skvělým prodloužením už tak úspěšné sezóny. V průběhu celé sezony kluci předváděli stabilní a vyrovnané výkony. Musím pochválit kluky za celou sezonu, ve které ukázali, že patří k tomu nejlepšímu. Obrovské díky také patřím rodičům, kteří nás celou sezonu podporovali. Teď už nás čeká příprava na letní turnaj PG2019 a na příští sezonu, ve které se budeme chtít poprat o té nejvyšší příčky. “
 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář